Off Canvas

 

O savezu

Neizostavni dio atletskih natjecanja su atletski suci. Atletičarke i atletičari su srce kraljice sportova, no suci su odgovorni za valjanost i točnost svakog njihovog rezultata. Danas u Hrvatskoj sudi nekoliko stotina atletskih sudaca organiziranih kroz zborove sudaca u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Puli, Varaždinu, Karlovcu, Čakovcu, Zadru, Slavonskom Brodu i Sisku. Tradicija i iskustvo sudačkih zborova diljem Hrvatske jamče odličnu provedbu svih natjecanja a Savez hrvatskih atletskih sudaca (SHAS) je krovna sudačka organizacija.

SHAS je ustrojen kao stručna sportska udruga u koju se dobrovoljno udružuju zborovi atletskih sudaca zbog ostvarenja zajedničkih interesa. Omasovljenje, osposobljavanje i razvoj zborova sudaca, organiziranje i pravilno provođenje atletskih natjecanja, provedba stručnog osposobljavanja kandidata za atletske suce, usavršavanje i kategorizacija atletskih sudaca, prijevod, priprema i izdavanje Međunarodnih pravila za atletska natjecanja IAAF-a, pružanje stručne pomoći atletskim i drugim organizacijama u oblasti sporta, promidžba atletike, uvođenje novih dostignuća i tehnologija u provedbi suđenja na atletskim natjecanjima – najvažnije su zadaće Saveza hrvatskih atletskih sudaca.

Savez je zajedno sa sudačkim zborovima zadužen za organizaciju i provedbu suđenja na najvažnijim atletskim priredbama u Hrvatskoj, ujključujući i međunarodni IAAF miting Hanžekovićev memorijal.

Copyright © 2024 Savez hrvatskih atletskih sudaca. Sva prava zadržana.

Sjedište

Horvaćanski zavoj 15
10000 Zagreb
Hrvatska

Javite nam se

Što je SHAS?

Stručna sportska udruga u koju se dobrovoljno udružuju zborovi atletskih sudaca zbog ostvarenja zajedničkih interesa.