Off Canvas

 

Novosti

Povremene informacije o radu SHAS-a

Savez hrvatskih atletskih sudaca održao je u nedjelju, 3. travnja, svoju redovnu Skupštinu. Nazočilo joj je 14 delegata Zborova iz cijele Hrvatske i još jedanaestero sudionika bez prava glasa među kojima i predsjednica SHAS-a Vesna Babić.

Priznanje najboljem zboru dodijeljeno je ZAS Varaždin a njegovom predsjedniku Borisu Lackoviću priznanje za najuspješnijeg predsjednika Zbora. Varaždinci su bili aktivni na svim područjima, od suđenja, edukacija te rada sa sucima pripravnicima. - Na natjecanjima tijekom godine sudjelovalo je ukupno 60 sudaca što je najveći broj aktivnih članova u prethodnih 10 godina. Od tog broja, 11 njih je po prvi puta iskusilo atletsko suđenje na terenu. To je pokazatelj vrlo dobrog rada u zboru te nastojanja da se ljude animira i aktivno uključi u sportska događanja, rekao je Lacković izvješćujući o radu ZAS Varaždin u prošloj godini.

Najavljeno je da će se, sukladno Pravilniku, svake godine na Skupštini SHAS-a odati priznanje najuspješnijem zboru. 

Prema izvješćima podnesenima Skupštini, ZAS Istre sudio je na najviše natjecanja u prošloj godini, 28. Slijede ih ZAS Osijek (25), ZAS Varaždin (20) i ZAS Međimurja (19). 

Tajnica Saveza Božica Rajković izvijestila je o nastavku aktivnosti oko prijevoda materijala pri čemu je IO nedavno odobrio objavu Uputa za tehničke delegate Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Pravila o sporovima i disciplinskim mjerama. Do sada je ukupno prevedeno, prihvaćeno i objavljeno 13 naslova koji su dostupni na mrežnim stranicama SHAS-a. Predsjednica Saveza Vesna Babić pripremila je i niz Zapisnika koji su također objavljeni na mrežnim stranicama.

Na Skupštini je naglašeno da je 29. kolovoza prošle godine Savez hrvatskih atletskih sudaca organizirao prvo licenciranje i stjecanje dodatnih kompetencija za atletske suce, u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu, i to prema novom Pravilniku. Sudjelovalo je ukupno 75 sudaca. Time je SHAS ostvario jedan od najvažnijih ciljeva u mandatu predsjednice Vesne Babić.

Riječ dvije i o planovima za 2022. godinu. SHAS će nastaviti s edukacijama i licenciranjem sudaca i to najvjerojatnije krajem kolovoza, o čemu će odluku donijeti Izvršni odbor. - Planirane edukacije će se odvijati istovremeno pa će suci moći izabrati na kojoj će sudjelovati, pogotovo što je dio sudaca već stekao određene kompetencije, rekla je predsjednica Babić i dodala da je u planu i povećati suradnju na europskoj razini.

Copyright © 2024 Savez hrvatskih atletskih sudaca. Sva prava zadržana.

Sjedište

Horvaćanski zavoj 15
10000 Zagreb
Hrvatska

Javite nam se

Što je SHAS?

Stručna sportska udruga u koju se dobrovoljno udružuju zborovi atletskih sudaca zbog ostvarenja zajedničkih interesa.