Off Canvas

 

Novosti

Povremene informacije o radu SHAS-a

Savez hrvatskih atletskih sudaca organizirao je prvo licenciranje i stjecanje dodatnih kompetencija za atletske suce u nedjelju, 29.08.2021. u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu. Time je Savez ostvario jedan od najvažnijih ciljeva kojega su zacrtali aktualni izvršni odbor i predsjednica SHAS-a prof.dr.sc. Vesna Babić. "Unaprjeđenje sudačke organizacije uz stalnu mogućnost za stjecanje novih znanja i kompetencija i kontinuirano usavršavanje za suce svih domaćih sudačkih zborova, želja je koju ćemo nastojati ostvariti a ovaj naš susret prvi je korak u tom smjeru", rekla je predsjednica Babić u povodu skupa. Jačanjem SHAS-a i svih regionalnih sudačkih zborova želi se prije svega omogućiti najkvalitetnije uvjete za bavljenje atletskim suđenjem.

Ovakav način edukacija i licenciranja će se ubuduće provoditi jedanput godišnje i odnosi se na suce II., I. i nacionalne kategorije, u skladu s Pravilnikom o zvanju atletski sudac od 14.06.2020. (dostupno OVDJE). Za potrebe usklađivanja zvanja s pravilnikom i potvrđivanja postojećih zvanja (licenciranja) suci koji zadržavaju stečeno zvanje odnosno kategoriju trebaju prisustvovati edukacijama i samo osvježiti svoja znanja, a suci koji napreduju u višu kategoriju nakon odslušane edukacije pristupaju provjeri znanja.

Ove godine predavanja su bila posvećena suđenju skokova, bacanja i trčanja a podsjetilo se i na važnost uloge sudaca prilikom suđenja pojedinih atletskih disciplina. Pored toga, zborovi su pojedine suce mogli prijaviti i za ove dodatne kompetencije:

  • suca zapisničara
  • suca u prijavnom centru + mjerenje sprava
  • suca za sportsko hodanje

Edukacije, praksa i ispiti za suce III. kategorije provoditi će se u matičnim zborovima po ukazanoj potrebi. SHAS obavještava suce da će ponovno pod okriljem saveza biti organizirano suđenje na 71. Hanžekovićevom memorijalu pa je i ova, prva takva, edukacija bila izuzetna prilika da se suci dodatno pripreme za novo vrhunsko izdanje naše atletske sudačke organizacije. Tim povodom poseban gost na našem licenciranju bio je glavni urednik Sportskih novosti i direktor memorijala Robert Šola.

Donosimo i GALERIJU slika s našeg licenciranja.

Copyright © 2021 Savez hrvatskih atletskih sudaca. Sva prava zadržana.

Sjedište

Horvaćanski zavoj 15
10000 Zagreb
Hrvatska

Javite nam se

Što je SHAS?

Stručna sportska udruga u koju se dobrovoljno udružuju zborovi atletskih sudaca zbog ostvarenja zajedničkih interesa.