Off Canvas

 

Novosti

Povremene informacije o radu SHAS-a

Na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je 11.srpnja 2020. redovna skupština Saveza hrvatskih atletskih sudaca.

Nakon radnog dijela slijedila je svečana sjednica Skupštine na kojoj su se delegatima i članovima Skupštine pridružili dragi gosti: Zvonimir Iveković, Milan Orešković, Ante Blažanin , Mladen Kršek.
Zahvaljujemo svima koji su nam se javili i u nemogućnosti prisustvovanja sjednici čestitali i poželjeli uspješan rad i dalje.
Na početku svečane sjednice Branko Poznanović je prezentirao 20 godina rada SHAS-a. Predsjednica Vesna Babić je predstavila internet stranicu Saveza hrvatskih atletskih sudaca. Na stranici će svaki zbor atletskih sudaca imati svoju podstranicu.
Na prijedlog Izvršnog odbora SHAS-a i prijedloge zborova atletskih sudaca dodijeljene su zahvale i priznanja za suradnju podršku i izvrstan rad pojedincima i udrugama.

Dobitnici zahvalnica su : Ivana Brkljačić, AK Dinamo-Zrinjevac, Zagreb, Milan Orešković, Zvonimir Iveković, Branko Poznanović, Joso Baričić (posthumno), Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Dobitnici priznanja su: Mirko Brlečić, Marica Poljak, Goran Đukić, Zrinka Lovrović, Vladimir Gjurgjević , Mate Omazić, Srećko Ovčar, Krešimir Barić, Nataša Sabolčec, Josip Puklavec, Zvonimir Čeč, Saša Šešum, Marko Grgurić, Tihomir Florijančić, Edo Orel, Mario Stel, Mauro Pernić, Anton Fontana, Stevan Vukas, Drago Dobrijević, Branko Poznanović, Vesna Musulin, Jadranka Antić, Snježana Sjauš, Aldo Sjauš, Miloš Medić, Zlatko Pap, Željko Zgurić, Josip Štuhec, Boris Lacković, Anto Ravlić, Mladen Tadić i Božica Rajković.

Gospodin Iveković se zahvalio na uručenoj zahvalnici. Gospodin Milan Orešković je okupljene podsjetio na početke suđenja na ovim prostorima. 1. suci spominju se 1906.godine, na utrci na kojoj su sudili iako nisu imali položen sudački ispit, bila je žalba i organizacija sudaca Austro-Ugarske je uvažila da su suci pravilno dosudili. Slijedeća godina značajna za sudačku organizaciju je 1923. kada su položeni prvi sudački ispiti: Gojtan, Ugrinić, Burić,… i to su suci koji su obilježili razdoblje između 2 rata. Tradicija je puno duža, vi sada slavite 20 godina administrativnog ustrojstva sudačke organizacije, istaknuo je gospodin Milan Orešković na kraju.

Copyright © 2021 Savez hrvatskih atletskih sudaca. Sva prava zadržana.

Sjedište

Horvaćanski zavoj 15
10000 Zagreb
Hrvatska

Javite nam se

Što je SHAS?

Stručna sportska udruga u koju se dobrovoljno udružuju zborovi atletskih sudaca zbog ostvarenja zajedničkih interesa.