Off Canvas

 

Novosti

Povremene informacije o radu SHAS-a

U subotu, 12. listopada u Zagrebu je održana izvanredna izborna Skupština Saveza hrvatskih atletskih sudaca.

Predsjednica SHAS-a Vesna Babić objasnila je da je zvanredna izborna Skupština SHAS-a sazvana nakon što nakon ranije ovogodišnje izborne Skupštine održane 16.03.2019. u Fužinama zapisnik i ostali materijali nisu pravovremeno dostavljeni u Ured državne uprave.

Također je nakon upozorenja Vladimira Gjurgjevića ustanovljeno da nije pravovremeno dostavljen niti zapisnik s prethodne Skupšitne. Provedene promjene u Registru udruga su zabilježene za Redovnu izbornu Skupštinu koja je održana 2015., za onu iz 2018. nisu predani niti zapisnik niti odluke te time nije niti provedena promjena u Registru udruga. Uzrok ovih propusta su zdravstveni problemi odgovornih članova. Zbog navedenih razloga, a i zbog toga da mandat svim članovima teče jednako ova Skupština je izvanredna izborna, zaključila je Babić.

Skupština je izrazila žaljenje zbog ostavki Marine Cmrečki i Mirka Brlečića. Cmrečki je ostavku podnijela na sve fukncije koje je obnašala u SHAS-i u svom matičnom Zboru atletskih sudaca Varaždin. Dugogodišnjem povjereniku za financije Saveza pogoršalo se zdravstveno stanje pa je zbog toga napustio funkciju i u Izvršnom odboru saveza.

Vesna Babić bila je jedina kandidatkinja za predsjednicu SHAS-a na ovoj Skupštini a predložio ju je delegat Tihomir Florijančić (ZAS Osijek). Za Vesnu Babić glasalo je svih 13 delegata Skupštine. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora SHAS-a: Božica Rajković, Mate Omazić, Tihomir Florijančić, Mauro Perić, Branislav Poznanović i Boris Lacković. Za članove Nadzornog povjerenstva jednoglasno su izabrani Anto Ravlić, Neven Banjac i Darko Krog. Odabrani su Stegovni sud i Arbitražno vijeće.

Prva aktivnost novog čelništva Saveza bila bi riješiti vizualni identitet SHAS-a i otvoriti internetsku stranicu a u 2020. godini donacijama se planira ojačati i financijsko stanje Saveza.

Boris Lacković istaknuo je potrebu da se svi Zborovi sudaca pozivaju na međunarodna natjecanja te na vrijednost i važnost takve suradnje što je potvrdio ovogodišnji Hanžek. Žao mu je što se na isti način nisu održala i druga dva međunarodna natjecanja u protekloj godini - u Splitu i Varaždinu. Naglasio je i potrebu organizacije tečajeva u sljedećoj godini te što skorije postavljanje licenci.

 

Copyright © 2021 Savez hrvatskih atletskih sudaca. Sva prava zadržana.

Sjedište

Horvaćanski zavoj 15
10000 Zagreb
Hrvatska

Javite nam se

Što je SHAS?

Stručna sportska udruga u koju se dobrovoljno udružuju zborovi atletskih sudaca zbog ostvarenja zajedničkih interesa.